Dit moet je doen en zien in Hasselt

Hasselt, de hoofdstad van de provincie Limburg, is één van de vele toeristische trekpleisters van ons land. Met ongeveer 77.000 inwoners die Hasselaars genoemd worden behoort de stad tot de grotere steden van ons land.

Bezienswaardigheden in Hasselt

De Grote Markt van Hasselt

Wat de Grote Markt van Hasselt echt uniek maakt, is dat je op deze Grote Markt het grootste aantal terrassen, café’s en restaurants dicht bij elkaar vindt. Vooral tijdens of na het shoppen is de markt van Hasselt de ideale plaats om even te bekomen en gezellig een koffie of een Belgisch biertje te drinken, we zijn hier ten slotte in Bourgondisch Vlaanderen.

Mode Museum

De vele winkels in het centrum van Hasselt maken al snel duidelijk dat Hasselt een echte modestad is. Maar naast het grote aanbod van winkels heeft de hoofdstad van de provincie Limburg nog een andere grote troef op het vlak van mode: het Mode Museum. Daar vind je heel wat authentieke stukken zoals doopkleding, avondkleding, bruidsjurken, … Het museum werd opgericht in 1987 en heeft een erg uitgebreide collectie van stukken die dateren uit 1750.

Japanse Tuin

In 1992 werd de vriendschap tussen de Japanse stad Itami en Hasselt in de verf gezet door de aanleg van een echte Japanse tuin. De tuin staat symbool voor de natuurlijke schoonheid en de innerlijke rust. Samen met een gids kun je er een bezoek brengen en zo een meer te weten komen over de Japanse rituelen en gebruiken. met meer dan 25.000 vierkante meter is de Japanse tuin van Hasselt de grootste van Europa.

Het Nationaal Jenever Museum

Sinds 1987 zit het Nationale Jenever Museum van Hasselt in de voormalige kloosterhoeve. Zowel individueel als in groep kun je er rondleidingen krijgen, workshops volgen, geuren en smaken leren herkennen en kennismaken met het volledige productieproces van jenever. Wie dat wil kan op het einde ook een glaasje Hasseltse jenever proeven.

Natuurdomein Kiewit

Elk jaar vind op het natuurdomein Kiewit het muziekfestival PukkelPop plaats. Maar eigenlijk is dit domein de ideale locatie voor iedereen die van wandelen en rust houdt. Naast de prachtige natuur vind je op het natuurdomein Kiewit ook een kinderboerderij, een kruidentuin, een vlindertuin en een prachtig 19e eeuw landhuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *