Pech, schade of aanrijding met een huurauto in het buitenland?

Een auto huren in het buitenland. Het blijft nog steeds zeer populair bij heel wat Belgen. De vrijheid die je hebt wanneer je een auto huurt in het buitenland is ongelofelijk. Je bepaalt zelf waar je gaat, wanneer je ergens naar toe gaat, … Kortom, je bent volledig vrij en dus je eigen baas.

Heb je pech aan de huurauto? 

Het klinkt allemaal zeer leuk, maar natuurlijk kan het gebeuren dat je tijdens de huur van een auto pech hebt. Liever niet natuurlijk, maar het kan altijd wel voorkomen. Veel mensen staan er niet bij stil, maar het is een goed idee om op voorhand uit te zoeken wat je moet doen indien je pech hebt aan de huurauto op reis. Het eerste wat je steeds moet doen is contact opnemen met de lokale verhuurder waar je de auto huurt. Op alle documenten en op de voucher staat het telefoonnummer dat je kunt bellen. Heel wat autoverhuurders hebben een klantenservice die 24 uur bereikbaar is. Wat je niet mag doen is zonder overleg met de autoverhuurder de lokale wegenwacht inschakelen. De kosten hiervan krijg je nooit meer terugbetaald.

Wat te doen bij schade aan de huurauto?

Bij het ophalen van de huurauto vindt er normaal gezien steeds een check-up plaats van de auto en wordt er gecontroleerd op krassen, deuken of andere schade aan de wagen. Merk je zelf iets op, meld dit dan steeds aan de verantwoordelijke ter plaatse en maak eventueel foto’s van de schade. Natuurlijk kan het gebeuren dat je tijdens de huur van je auto schade oploopt. Van zodra dit gebeurt vul je best het schadeformulier in en meld je het schadegeval ook aan de verhuurder. Naarmate de wagen beschadigd is, zal bepaald worden of je nog verder kan met de wagen, of je een nieuwe wagen krijgt voor de resterende huurperiode.

Heb je een aanrijding met de huurauto?

Wat je helemaal niet wil meemaken tijdens het huren van een auto op reis is een aanrijding met een andere huurauto. Het beste wat je eerst kunt doen is de lokale politie inschakelen zodat zij een politierapport kunnen opstellen. Het schadeformulier invullen en kopieën bezorgen aan de lokale verhuurder is geen overbodige luxe. Daarnaast maak je ook best melding van de schade bij de lokale verhuurder via het telefoonnummer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *